Vragen? 036 - 529 05 75

Rouwvlaggen

U gebruikt rouwvlaggen om andere verkeersdeelnemers duidelijk te maken welke auto’s onderdeel zijn van de rouwstoet. U hoeft geen rouwvlag te plaatsen op een officiële rouwauto of volgauto’s die op de motorkap een rouwvlag voeren. Het gebruik van de vlaggen is opgenomen in de Wegenverkeerswet. Ze voorkomen dat andere verkeerdeelnemers de rouwstoet doorkruizen.

Tip: zorg dat u voldoende rouwvlaggen op voorraad heeft. Dan kunt ook bij een hele lange rouwstoet elke auto van een rouwvlag voorzien.

Regels voor een rouwstoet

In de wegenverkeerswet zijn regels opgenomen voor de rouwstoet. Het doel van deze regels is dat een rouwstoet achter elkaar kan blijven rijden zonder dat deze wordt doorkruist. Andere verkeersdeelnemers moeten kunnen zien wie er bij de rouwstoet horen, dus het is belangrijk om de auto’s die meerijden in de rouwstoet te voorzien van rouwvlaggen. Zo kunt u de overledene samen met de nabestaanden overbrengen naar de (natuur)begraafplaats of het crematorium.

In ons assortiment kunt u kiezen uit rouwvlaggen met verschillende soorten opdrukken. U kunt ook kiezen voor een zwarte rouwvlag zonder opdruk.

Onze rouwvlaggen zijn gemaakt van geperforeerde stof. Op de vlag zit een klem die u eenvoudig kunt bevestigen op het raam van de volgauto’s. U kunt ze bovendien hergebruiken, waarmee het een duurzame keuze is.

Opbergtas rouwvlaggen

Wanneer u de rouwvlaggen na de uitvaart goed bewaart, kunt u ze langere tijd blijven gebruiken. Gebruik daarom onze stijlvolle opbergtas. In deze opbergtas kunt u tot twintig rouwvlaggen bewaren. Als u meer vlaggen wilt bewaren in de opbergtas kunnen wij deze voor u op maat maken.

Wilt u meer weten over de rouwvlag of het bedrukken van rouwvlaggen?

Bel ons op telefoonnummer 036-52 90 575, stuur een e-mail naar info@hesselmans.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!