Vragen? 036 - 529 05 75

Lijkhoezen/Bodybags

Als uitvaartverzorger moet u de opbaring soms vroegtijdig afbreken. In ons uitgebreide assortiment met hoezen voor een overledene vindt u diverse bodybags. Met een bodybag kunt u de overledene op een piëteitsvolle wijze bedekken. De hoezen voor de overledene voorkomen bovendien dat er geuren kunnen vrijkomen.

De hoezen voor de overledene in ons assortiment voldoen aan de eisen die de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen (LOB) stelt. Deze eisen hebben betrekking op duurzaamheid en de tijd waarin de hoezen na een begrafenis volledig afbreken. Onze bodybags voor de overledene voldoen ook aan de voorschriften in de Wet op de Lijkbezorging (Wlb/ Uitvaartwet).

Tip: zorg dat u altijd een paar hoezen voor de overledene in huis heeft. Ze kunt u snel ingrijpen bij een opbaring als de conditie van het lichaam dat noodzakelijk maakt.

Een bodybag is een respectvolle bedekking voor de overledene

Een bodybag voor een overledene uit ons assortiment is altijd biologisch afbreekbaar. Met een hoes voor een overledene werkt u veilig en hygiënisch. Eigenlijk zou u uit oogpunt van hygiëne en veiligheid voor iedere overledene een bodybag moeten gebruiken.

Bodybag H92M is een soepele witte lijkhoes van 100 micron (230cm x 90cm). Bodybag H95M is wat sterker (130mu), H96M is wat groter én sterker (200mu) (240cm x 100 cm)Bodybag H96XL is de grootste in ons assortiment (240cm x 120 cm).

Met de Transporthoes verplaatst u de overledene op een veilige wijze. Deze hoezen voor de overledene zijn gemaakt van PVC-materiaal. Ze hebben zes verstevigde handvatten en u kunt ze gebruiken tot een gewicht van 300 kilo.

Vragen over hoezen voor een overledene? Bel ons op de telefoonnummers 036 52 90 575 (Almere) en 0416 692 203 (Veen), stuur ons een e-mail naar info@hesselmansvanwillegen.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.

 

De bodybag oftewel een lijkhoes, wordt gebruikt om overledenen op een respectvolle wijze te bedekken. Een bodybag kan nodig zijn om overledenen gemakkelijk en op hygiënische wijze te vervoeren. Mede doordat een bodybag gemakkelijk mee te nemen is, is deze erg handig als een overledene snel naar het uitvaartcentrum vervoerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een plaats delict of een plek van een ongeval of ramp. Als het niet mogelijk is om op de lijkkist te wachten voor het vervoer, dan is de bodybag het beste alternatief. De specificaties van een bodybag voldoen aan de wet op de lijkbezorging, zodat een goede hygiëne en de veiligheid tijdens het vervoer gewaarborgd blijven.

Welke soort bodybags zijn er verkrijgbaar?

Als het om bodybags gaat, dan is het belangrijk dat u hoge kwaliteit in huis haalt. U gebruikt een bodybag voor transport, dus een overledene moet hygiënisch worden vervoerd. Het kan ook zijn dat u te maken krijgt met een snel ontbindingsproces en dat de overledene in een bodybag geplaatst moet worden. Helaas komt dit voor en dan is het gebruik van een bodybag de meest respectvolle oplossing. U kunt kiezen uit bodybags in verschillende afmetingen en diktes. Zo zijn er bodybags vanaf 100 micron tot 200 micron. Welke dikte u moet kiezen, is vooral afhankelijk van hoe zwaar de overledene is. Bodybags zijn biologisch afbreekbaar. 

Een lijkhoes aanschaffen bij Hesselmans & Van Willegen

Voor uitvaartondernemers is het verstandig om altijd een voorraad bodybags te hebben. U kunt altijd een situatie krijgen waarin een lijkhoes nodig is. Daarom kunt u bij Hesselmans & Van Willegen een separate lijkhoes aanschaffen, maar ook in een verpakking vanaf 20 stuks zijn deze verkrijgbaar. Hoe meer u er afneemt, des te lager de prijs voor een bodybag wordt. Het bestellen van lijkhoezen gaat overigens gemakkelijk en snel in onze webshop. Daarnaast staan onze ervaren medewerkers altijd voor u klaar, mocht u nog vragen hebben over het gebruik van bodybags.

Bel ons op telefoonnummer 036-52 90 575, stuur een e-mail naar info@hesselmans.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!

Lees minder Lees meer