Vragen? 036 - 529 05 75

Lijkhoezen/Bodybags

Als uitvaartverzorger moet u de opbaring soms vroegtijdig afbreken. In ons uitgebreide assortiment met hoezen voor een overledene vindt u diverse bodybags. Met een bodybag kunt u de overledene op een piëteitsvolle wijze bedekken. De hoezen voor de overledene voorkomen bovendien dat er geuren kunnen vrijkomen.

De hoezen voor de overledene in ons assortiment voldoen aan de eisen die de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen (LOB) stelt. Deze eisen hebben betrekking op duurzaamheid en de tijd waarin de hoezen na een begrafenis volledig afbreken. Onze bodybags voor de overledene voldoen ook aan de voorschriften in de Wet op de Lijkbezorging (Wlb/ Uitvaartwet).

Tip: zorg dat u altijd een paar hoezen voor de overledene in huis heeft. Ze kunt u snel ingrijpen bij een opbaring als de conditie van het lichaam dat noodzakelijk maakt.

Bodybag overledene

Een bodybag voor een overledene uit ons assortiment is altijd biologisch afbreekbaar. Met een hoes voor een overledene werkt u veilig en hygiënisch. Eigenlijk zou u uit oogpunt van hygiëne en veiligheid voor iedere overledene een bodybag moeten gebruiken.

Bodybag H92M is een soepele witte lijkhoes van 100 micron (230cm x 90cm). Bodybag H95M is wat sterker (130mu), H96M is wat groter én sterker (200mu) (240cm x 100 cm)Bodybag H96XL is de grootste in ons assortiment (240cm x 120 cm).

Met de Transporthoes verplaatst u de overledene op een veilige wijze. Deze hoezen voor de overledene zijn gemaakt van PVC-materiaal. Ze hebben zes verstevigde handvatten en u kunt ze gebruiken tot een gewicht van 300 kilo.

Vragen over hoezen voor een overledene? Bel ons op de telefoonnummers 036 52 90 575 (Almere) en 0416 692 203 (Veen), stuur ons een e-mail naar info@hesselmansvanwillegen.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.