Vragen? 036 - 529 05 75

Identificatiemateriaal overledene

De Wet op de lijkbezorging schrijft een aantal zaken voor die betrekking hebben op de identificatie van overledenen. Als uitvaartverzorger wilt u er honderd procent zeker van zijn dat een identificatieproces soepel en zonder fouten verloopt. Onze artikelen voor identificatie van de overledene garanderen de beste identificatie. Het is een vast en belangrijk onderdeel van de overbrenging.

Tip: werk met een overzichtelijk en geordend identificatiesysteem voor de overledene. Zo voorkomt u dat u een vergissing kunt maken.

Voor de identificatie van de overledene kunt u gebruik maken van onze Documenten voor identificatie. De Documenten voor identificatie bestaan uit doorschrijfformulieren. Als u deze registratieformulieren voor overledenen gebruikt voldoet u aan de Wet op de lijkbezorging.

Bij de Documenten voor identificatie van de overledene gebruikt u de transpartante nummerstickers. De transparante nummerstickers kunt op de kist met de overledene plakken.

Tip: bevestig de nummersticker aan de onderzijde van de greep, zodat deze niet zichtbaar is.

Polsbandjes identificatie overledene

Voor de identificatie van de overledene kunt u daarnaast gebruik maken van onze polsbandjes. U kunt de polsbandjes met een viltstift beschrijven. Mogelijk wilt u liever niet dat de overledene een polsbandje om krijgt. Nabestaanden zitten vaak aan de handen van de overledene en dat kan het polsbandje zichtbaar maken. Om dat te voorkomen kunt u onze polsbandjes ook gebruiken als enkelbandje. U kunt ze heel makkelijk aanpassen aan de omtrek van de pols of enkel van de overledene. U kunt onze polsbandjes bestellen in een doos van 250 stuks of een doos van 500 stuks.

Wilt u meer weten over de voorschriften in de Wet op de lijkbezorging bel dan met de BGNU. Vragen over identificatie mogelijkheden bij een overledene?
Bel ons op de telefoonnummers 036 52 90 575 (Almere) en 0416 692 203 (Veen), stuur ons een e-mail naar info@hesselmansvanwillegen.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.