Vragen? 036 - 529 05 75

Brancards

Bent u op zoek naar producten voor het overbrengen van een overledene? Voor de overbrenging wilt u gebruik maken van piëteitsvolle producten. Wij hebben dertig jaar ervaring met het overbrengen van overledenen. In ons assortiment vindt u kwalitatief hoogwaardige producten die u ook bij families thuis kunt gebruiken.

Productcategorieën

Bij de overbrenging van een overledene maakt u gebruik van verschillende producten en hulpmiddelen. In onze webshop vindt u diverse brancards voor de overbrenging op locatie. Wilt u niet zwaar meer tillen bij het verplaatsen van een overledene? Wij hebben verschillende soorten tilhulpen voor in uw verzorgingsruimte, evenals voor gebruik op locatie. Voor de laatste rit naar het graf kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van onze stijlvolle begraafplaatswagen.

Overledene overbrengen op brancard

Als u een overledene vanuit huis of een verzorgingshuis moet overbrengen kunt u gebruik maken van een brancard. Een brancard is wendbaarder dan een kist. Daarnaast is de brancard veel minder zwaar om te verplaatsen dan een kist met een overledene. Wanneer u een overledene vanuit een trappenhuis moet verplaatsen is een brancard vaak uw beste hulpmiddel. Moet u een overledene via een wenteltrap of bijvoorbeeld een steile smalle trap verplaatsen? Bekijk dan eens onze Bodypod. Hiermee kunt u de overledene verplaatsen vanaf plekken waar een brancard niet (of moeilijk) kan komen.

Voor de overbrenging van een overledene in een lift kunt gebruik maken van ons brancardonderstel Obese. U kunt bij deze brancard gebruik maken van de liftstand voor de overbrenging in een lift.

Tip: vraag bij de keuze de beste brancard voor uw bedrijf om advies aan onze specialisten. U kunt de brancards ook zelf testen in onze vestigingen in Almere of Veen. Wilt u dat wij een demonstatie geven bij op locatie? Neem dan contact met ons op, we adviseren u graag.

Schaf een brancard voor de uitvaart aan bij Hesselmans & Van Willegen

Wilt u een brancard voor de uitvaart aanschaffen? Dan kan dit bij Hesselmans & Van Willegen. Als uitvaart groothandel hebben wij diverse soorten brancards in ons assortiment. U mag altijd langskomen in één van onze vestigingen in Almere of in Veen. Daarnaast kunt u uw brancard ook online bestellen. In de webshop kunt u hier eenvoudig een offerte voor aanvragen, zodat u een brancard krijgt die geheel aan uw wensen voldoet. Wilt u meer weten over onze brancards, ons overige aanbod of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op

Minder belasting rug bij overbrenging

Als uitvaartverzorger weet u als geen ander dat het overbrengen van overledene zwaar kan zijn. Wij zijn dé specialist in producten die u helpen om een overledene te verplaatsen met een minimale tilbelasting. Kijk eens in ons assortiment tilhulp overledene en ontdek waarmee u uw werk minder zwaar kunt maken. Onze tilhulpen vergroten de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Bent u opzoek naar een vervoermiddel voor de laatste rit vanaf de rouwauto naar het graf op een begraafplaats? Bekijk onze begraafplaatswagen. Met deze stijlvolle wagen kunnen nabestaanden hun dierbare zelf naar het graf brengen. De wagen rijdt heel soepel waardoor u hem heel soepel kunt verplaatsen. Dankzij de grote banden kunt u deze begraafplaatswagen ook inzetten om moeilijk begaanbare paden. 

Gebruik een brancard voor de begrafenis voor een respectvol transport

Bij een overlijden thuis, in een verzorgings- of verpleegtehuis of op een andere locatie, moet een overledene meestal vervoerd worden naar het uitvaartcentrum. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Als transport relatief gemakkelijk gaat, dan kunt u de overledene op locatie reeds in de kist plaatsen. Maar een kist is lang niet altijd even handig. Beter gebuikt u een brancard. Een brancard is verkrijgbaar zowel met als zonder wielen, maar zorgt ervoor dat u een stuk flexibeler bent tijdens het vervoer. Vooral als u van een krappe lift of trapportaal gebruik moet maken, dan heeft u met een brancard voor de begrafenis meer mogelijkheden dan met een kist.

Soorten brancards

U kunt gebruikmaken van diverse soorten brancards. Een gefixeerde brancard is een standaard brancard van aluminium buismateriaal, met een basis van nylon en PVC en die gemakkelijk op een rijdend onderstel te plaatsen is. U kunt de brancard ook gemakkelijk van het onderstel halen, als u hiermee een trap af moet en flexibeler wilt zijn. Regelmatig zult u ook te maken hebben met corpulente overledenen. Kiest u dan voor een extra brede brancard. Zo kunt u ook deze overledenen op een respectvolle wijze vervoeren. Met een speciale opvouwbare brancard, neemt u een brancard altijd gemakkelijk mee en is deze weer snel op te bergen. Iedere brancard heeft standaard bindriemen voor fixatie van de overledene.

Overbrengen met een rouwstoet

Als u een rouwstoet bij elkaar wilt houden kunt u het beste gebruik maken van rouwvlaggen. U kunt de rouwvlaggen heel eenvoudig klemmen tussen het zijraam van de auto’s van belangstellenden die mee willen rijden in de rouwstoet. Wij hebben drie types rouwvlaggen.

In ons assortiment identificatie artikelen vindt u alles wat u nodig heeft voor een goede registratie en administratie van overledenen.

Wilt u meer informatie over onze artikelen voor de overbrenging van overledenen?

Bel ons op telefoonnummer 036-52 90 575, stuur een e-mail naar info@hesselmans.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!

Lees minder Lees meer