Hoe weet u dat uw multikoeler toe is aan een onderhoudsbeurt?

Vragen? 036 - 529 05 75

Afbeelding
Onderhoudsbeurt multikoeler

Hoe weet u dat uw multikoeler toe is aan een onderhoudsbeurt?

De multikoeler wordt veel gebruikt bij het opbaren van overledenen. Hesselmans & Van Willegen begrijpt hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat de koeling optimaal functioneert. Een goed onderhouden multikoeler draagt bij aan de kwaliteit van de opbaring.
Maar hoe weet u of uw multikoeler toe is aan een onderhoudsbeurt? In deze blog bespreken we enkele belangrijke aanwijzingen die u kunnen helpen bij het identificeren van mogelijke problemen en het oplossen en voorkomen van eventuele complicaties bij uw multikoeler.
Afbeelding

De koeling koelt niet goed

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat uw multikoeler onderhoud nodig heeft, is wanneer deze niet goed koelt. Als de temperatuur in de koeler niet binnen het gewenste bereik blijft, is dat een teken dat er technische complicaties zijn en is onderhoud noodzakelijk. Door de temperatuur regelmatig te controleren of te monitoren met Cooltrack, blijft u op de hoogte van de conditie van uw koeling. 

Er ontstaat voor de helft ijsvorming op de koelplaat

Een ander duidelijk teken dat er iets mis is met uw multikoeler, is als er ongelijkmatige ijsvorming optreedt op de koelplaat. Ijsvorming dient gelijkmatig te zijn om de juiste temperatuur te handhaven. Als er slechts aan één kant ijsvorming optreedt, duidt dit op een probleem met de koeling. Het is belangrijk dat u de multikoeler niet meer gebruikt tijdens de opbaring en deze zo snel mogelijk vervangt door een andere koeling. Neem contact op met Hesselmans & Van Willegen om uw koeling op te laten halen.

Het duurt opmerkelijk lang voordat de ijsvorming verschijnt

Normaal gesproken zou ijsvorming op de koelplaat vrij snel moeten plaatsvinden nadat de multikoeler is ingeschakeld. Als het aanzienlijk langer duurt voordat er ijsvorming optreedt, kan dit aangeven dat de koelunit niet naar behoren werkt en onderhoud nodig heeft, voordat er grotere complicaties ontstaan.

De multikoeler is ouder dan een jaar

Een andere belangrijke indicator voor het plannen van een onderhoudsbeurt is de leeftijd van uw multikoeler. Zelfs als uw multikoeler nog goed lijkt te functioneren of nog niet veel gebruikt is, is het raadzaam om na ongeveer een jaar een onderhoudsbeurt in te plannen. Door regelmatig preventief onderhoud uit te voeren, kunnen eventuele problemen vroegtijdig geïdentificeerd worden en worden verholpen, voordat ze de prestaties van de multikoeler ernstig aantasten. Dit verlengt de levensduur van uw apparatuur en zorgt voor een continue betrouwbare werking.

Afbeelding

Wat betekenen de foutmeldingen op het display?

Soms geeft de multikoeler zelf een storing aan. Er verschijnt dan een code in het display. Het is goed om te weten wat de meldingen betekenen en welke handelingen u uit moet voeren per melding.

PF (Breuk in de slang of sensor defect): Dit betekent dat er mogelijk een probleem is met een sensor of de koelslang. De multikoeler kan in een noodprogramma terechtkomen. In dit geval moet u onmiddellijk contact opnemen met Hesselmans & Van Willegen voor advies en reparatie.

PR1 (Defecte sensor): Deze melding geeft aan dat er een sensor defect is. Hoewel het niet onmiddellijk tot een noodsituatie leidt, moet dit probleem wel worden opgelost. Het kan de nauwkeurigheid van de temperatuurregeling in gevaar brengen. Neem na de opbaring contact op met Hesselmans & Van Willegen.

LOCK: (Het systeem is tijdelijk geblokkeerd:) Deze melding geeft aan dat de multikoeler vergrendeld is. Dit kunt u eenvoudig zelf oplossen door de SET-knop en de pijl-omlaag-knop tegelijkertijd gedurende 2 seconden in te drukken. De melding verandert dan in "UNLOCK" en de multikoeler kan weer normaal worden gebruikt.

OUT1 (Machine staat aan en komt op temperatuur): Deze melding is niet per se een teken van een probleem. Het geeft aan dat de multikoeler bezig is met het bereiken van de ingestelde temperatuur. De melding verdwijnt zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Mocht deze melding niet verdwijnen, neem dan contact op met Hesselmans & Van Willegen.

Voorkom problemen en neem op tijd contact op met Hesselmans & Van Willegen

Het is van cruciaal belang om de bovenstaande meldingen en signalen serieus te nemen en te weten hoe u moet handelen wanneer ze zich voordoen. Als u niet zeker weet hoe u een specifieke melding moet aanpakken, neem dan altijd contact op met Hesselmans & Van Willegen voor professioneel advies en ondersteuning.

Kortom, een goed onderhouden multikoeler is van belang om de kwaliteit van opbaren te handhaven. Het herkennen van de bovengenoemde tekenen en het begrijpen van de displaymeldingen kan u helpen om op tijd in te grijpen en ervoor te zorgen dat uw multikoeler optimaal blijft presteren. Hesselmans & Van Willegen staat altijd klaar om u te assisteren bij onderhoud, reparaties en eventuele vragen met betrekking tot uw multikoeler.

Lees ook: 

De multikoeler: Tips voor een optimaal gebruik! | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)

Buikpunctie bij een overledene | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)