Alle projecten

Amsterdam Skills Centre

Project omschrijving

Het Amsterdam Skills Centre (ASC) is een gezamenlijk initiatief van het AMC en het VUmc voor een nieuw internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten.

In maart 2018 heeft Hesselmans & van Willegen de opdracht gegund gekregen van het Amsterdam Skills Centre.

Wij mochten de technische inrichting en de bijbehorende benodigdheden verzorgen. Het centrum is een landmark-facility voor de gebruikers in de medische wereld én is voor het AMC en het VUmc een toonaangevend voorbeeld van hun intensieve samenwerking.

In dit centrum worden medische specialisten vanuit de hele wereld ingevlogen om te worden getraind en opgeleid.

De opleiding bestaat uit het fysiek opereren op lichamen die ter beschikking zijn gesteld aan de wetenschap, alsmede met behulp van de nieuwste virtuele technieken en simulatoren.

Wij mochten voor dit project het volgende leveren:

– Een koel- en vriescel voor 75 overledenen
– 12 Thiel tanks voor de opslag van 48 overledenen
– Elektrisch rijdende transportsystemen
– Autopsietafels en anatomie-ontledingstafels
– Vele andere duurzame materialen

Alle systemen zijn zo uitgevoerd, dat alle logistiek m.b.t de lichamen door één persoon kan worden uitgevoerd. Het project voldoet aan de hoogste arbo technische normen.

De oplevering van het project heeft plaatsgevonden in januari 2019. In het kader van onze maatschappelijke betrokkenheid, participeren wij ook in dit internationale project. Wij zijn van mening dat alle mensen in de wereld recht hebben op een fatsoenlijke gezondheidszorg.

Wij kijken terug op een prettige samenwerking met onze opdrachtgever, de aannemer, installateur en onze toeleveranciers.

Specificaties


Branche
Trainingscentrum

Nieuwbouw of verbouw
Nieuwbouw

Jaartal
2019

Provincie
Noord-Holland