Terug naar overzicht

 

Het Amsterdam Skills Centre (ASC) is een gezamenlijk initiatief van het AMC en het VUmc voor een nieuw internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten.

Hesselmans & van Willegen hebben de opdracht gegund gekregen van het Amsterdam Skills Centre, om de technische inrichting te verzorgen en de bijbehorende benodigdheden. Het Amsterdam Skills Centre (ASC) is een gezamenlijk initiatief van het AMC en het VUmc voor een nieuw internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten.

Het centrum wordt een landmark-facility voor de gebruikers in de medische wereld én is voor het AMC en het VUmc een toonaangevend voorbeeld van hun intensieve samenwerking.

Doelstelling van dit project is om medisch specialisten op te leiden in dit centrum, ook voor landen met een beperkte gezondheidszorg.

Wij staan er in onze westerse samenleving niet bij stil, dat bij de 5 meest voorkomende operaties (zoals bijvoorbeeld een liesbreuk) in bijvoorbeeld 3e wereld landen veel mensen komen te overlijden.
In dit centrum zullen medisch specialisten vanuit de hele wereld worden ingevlogen om te worden getraind en opgeleid.

De opleiding zal bestaan uit het fysiek opereren op lichamen die ter beschikking zijn gesteld aan de wetenschap, alsmede met behulp van de nieuwste virtuele technieken en simulatoren.

Onze opdracht bestaat onder andere uit;

– Het leveren van een koel- en vriescel voor 75 lichamen
– Speciale RVS balsemtanks met bijbehorende Arbo-vriendelijke liftinstallatie
– Zelfrijdende transportwagens
– Autopsie tafels en anatomie-ontledingstafels
– Vele andere duurzame materialen

Wij zijn trots en dankbaar dat we deze grote en technisch uitdagende opdracht gegund hebben gekregen. De keuze door het ASC is gemaakt op basis van kwalitatieve hoogwaardige en duurzame producten, apparatuur en bijbehorende logistieke oplossingen die we hebben ontwikkeld.

In het kader van onze maatschappelijke betrokkenheid, participeren wij ook in dit internationale project. Wij zijn van mening dat alle mensen in de wereld recht hebben op een fatsoenlijke gezondheidszorg.

Het Amsterdam Skills Centre komt op het terrein van het AMC in Amsterdam-Zuidoost en biedt onder meer onderwijsfaciliteiten, trainingslaboratoria, simulatoren, kantoorruimtes, showroom, ontvangst- en horecaruimten.

Het totale vloeroppervlak is 3.807 m2 bvo, waarvan een deel casco (leeg) wordt opgeleverd voor toekomstige uitbreiding. De oplevering staat gepland voor November 2018.